Відомо деталі обшуку ДАБІ у Рівному

Напередодні у державній архітектурно-будівельній інспекції в Рівному правоохоронці проводили санкціонований обшук через, як зазначають правоохоронці, "зловживання службовим становищем посадових осіб управління". Під час обшуку у адмінприміщенні управління ДАБІ вилучили документацію, жорсткі диски та сейф.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції Рівненщини.

Також правоохоронці зазначають, що посадовці Державної архітектурно-будівельної інспекції у Рівненській області завдали державі збитків на суму в майже півтора мільйони гривень.

«Встановлено, що у лютому-березні 2016 року працівники ДАБІ у Рівненській області провели перевірку на одному із будівництв у Рівному, за результатами якої були виявлені правопорушення у сфері містобудівної діяльності.

 

Однак посадова особа інспекції, отримавши матеріали перевірки, неналежним чином їх оформила та не направила порушнику відповідну постанову, завдавши державі збитків на суму один мільйон 379 тисяч гривень у виді штрафних санкцій, які не надійшли до бюджету», – повідомляє відділ комунікації Нацполіції Рівненщини.

Наразі триває досудове розслідування та призначено низку експертиз.

Ми ж намагалися зв’язатися з цього приводу з очільником інспекції Ігорем Мічудою, втім, поки на дзвінки він не відповідає. Нагадаємо, минулого тижня під час засідання сесії міськради Ігор Мічуда поскаржився депутатам на розборки у будівельній галузі. Голова ДАБІ розказав, що зараз в Рівному - масштабний перерозподіл впливу на будівництво, часто будують незаконно. Тож Ігор Мічуда просив депутатів прискіпливо розглядати кожне будівництво.

Також Мічуда пов'язує трагедію, що трапилася з головним архітектором, з цими розборками. Мічуда каже, що за останні 20 років такого перерозподілу не було. Зауважимо, що місцеві ЗМІ пишуть про погрози на адресу очільника ДАБІ.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень