Відомо, коли українці повернуться від аварійних відключень до планових (ВІДЕО)

Коли АЕС вийдуть на нормальну потужність

Після ракетного терору 23 листопада українці пережили тривалий блекаут.

Україна втратила значну частину генерації електроенергії. Це стосується різних типів електростанцій: від атомних - до теплових та гідроелектростанцій. 

Яка ситуація? Усі атомні електростанції на неокупованій території України вже підключені до енергосистеми. Про це в етері телемарафону розповів голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький. 

За його словами, за 1-2 доби можливе повернення від аварійних графіків відключень електроенергії до планових.

Зараз наша енергосистема знову з’єднана з енергосистемою Євросоюзу. Працюють три АЕС:

- Через 1-2 дні вони вийдуть на свою нормальну планову потужність, і ми очікуємо, що можна вже буде перевести наших споживачів замість аварійних на планові графіки, — сказав він.

Володимир Кудрицький - фото з мережі
Володимир Кудрицький - фото з мережі

За його словами, міжнародні партнери надають Україні допомогу - обладнання, матеріали, фінансову підтримку для ремонтних робіт.

- Є можливість здійснювати комерційний імпорт електроенергії із Європи в обсязі до 500 МВт. Єдине, що потрібен спеціальний механізм для забезпечення цього імпорту, тому що ціна електроенергії у Європі вища, — додав голова правління НЕК «Укренерго»

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень