Відомий дитячий травматолог з Рівного рятує поранених на передовій (ВІДЕО)

В найгарячіших точках фронту

Віктор Юзепчук – відомий у Рівному лікар. Він понад 35 років працює травматологом. Поставив на ноги тисячі діток. Але мало відомо, що лікар добровольцем рятує поранених. Причому, в найгарячіших точках фронту – Бахмуті, Часовому Ярі та Лимані.

На фронт Віктор Юзепчук вперше потрапив у 2016 році - приєднався до Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Пирогова. В його складі завершив уже 11 ротацію. І це у свої 66 років.

- Я стою тут за землю рідну, за дітей своїх, внуків за сім’ю нашу та волю, - так на зверненні з Лиману пояснив свою участь в обороні України Віктор Іванович.

У тилу - дитячий травматолог. На фронті - оперує поранених військових:

- Якщо будете знати дитячу травму, то і в дорослій справитеся. А коли поступають поранені, то надається допомога і не питають – чи ти дитячий, чи дорослий, чи комбустіолог. Треба надати хорошу та кваліфіковану допомогу.

До його кабінету в Рівненській обласній дитячій лікарні – черга. За 35 років практики поставив на ноги тисячі малюків. Тетяна Бігун з сином чекала два місяці, поки лікар повернеться з передової. До від’їзду прооперував ніжки Назара. Хотіли показати рятівнику результат.

- Дуже подобається його ставлення до діток: як спілкується з ними та дорослими, все розкаже до дрібниць, простою доступною мовою!, - каже мама пацієнта.

Робота лікаря на передовій – це багатогодинні операції, тисячі швів і сотні врятованих захисників. Юзепчук зізнається – на фронті йому допомагає багаторічний досвід спілкування з маленькими пацієнтами. Кожного військового, врятованого від смерті, терпляче заспокоює та вмовляє боротись за життя.

Найбільше медика вразив захисник Бахмута, який з розтрощеною ногою півтора кілометра повз до точки евакуації. Лікарям пояснив: хотів вижити, бо обіцяв подзвонити сину на День народження.

- Він приповз, ми надали допомогу. Важка нога, але дасть Бог – відновиться, буде ходити. Але в нього була ціль: рідня, діти. Доповзти! І так у всіх воїнів: перемога, їхні діти, держава та земля. Таких людей ніколи та ніхто не переможе!!!, - пригадав Віктор Юзепчук.

У польовому шпиталі травматолог працює на добровільних засадах. За таку жертовність отримав нагрудний знак від головнокомандувача ЗСУ - «За збереження життя».

ДЖЕРЕЛО: «Ми - Україна»

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень