Виділення землі під будівництво церков і продаж парку на Ювілейному: про що завтра йтиметься на сесії у Рівному

Депутати мають опрацювати сотні питань

Понад пів тисячі питань планують розглянути депутати Рівненської міської ради на засіданні сесії, яка відбудеться завтра, 29 лютого. Левова частина питань – земельні.

Йтиметься про продаж і передачу землі, припинення оренди та укладання нових договорів. Зокрема, міські обранці розглянуть звернення «Рівнеазоту», який хоче викупити 13 гектарів землі на Ювілейному, а саме – будинок культури «Хімік» і тамтешній парк, який єдиний у цьому мікрорайоні.

Про це раніше ми писали тут:

«АЗОТ» хоче викупити БК «Хімік» та 13 га землі довкола на Ювілейному в м. Рівне (ФОТО)

Також у порядку денному є питання про гектари землі, які можуть продати за ціною 200 грн за один метр квадратний для ведення переробної і машинобудівної промисловості.

Йтиметься також про відведення землі під будівництво церков – пів гектара можуть виділити для релігійної організації у Квасилові і понад 20 соток – у Рівному.

Буде й скандальне питання щодо облаштування стоянки для тролейбусів у сквері на вулиці Данила Галицького. Там на 70-ти сотках землі окрім зелених насаджень є ще й невеликий фонтан. Раніше вже мешканці цього мікрорайону приходили на сесію, аби їх почули і не знищували сквер.

Про це раніше ми писали тут:

Вирубати сквер і облаштувати стоянку транспорту комунального підприємства: у Рівному розглянули скандальне питання

Також понад 20 соток землі на Драгоманова, 9 можуть передати у власність держави. Там розташоване Обласне бюро судмедекспертизи.

Будуть і політичні питання. Депутати можуть внести зміни до складу міськвиконкому. З нього пропонують виключити 6 осіб, у тому числі ексмера Олександра Третяка і його заступницю Марину Кузмічову.

Замість них пропонують додати лише одну людину – начальника управління бюджету та фінансів Віктора Шульгу. Таким чином у виконкомі Рівного буде 22 члени.

Ще майже 100 питань стосуватимуться надання матеріальних допомог мешканцям тергромади.

Втім, ця кількість питань не остаточна, адже на погоджувальній раді до переліку могли додати ще низку проєктів рішень.

До прикладу, про передачу клубу у Новому дворі на баланс 16-ї гімназії. Ця ініціатива дозволить вирішити низку проблем навчального закладу.

Про це ми писали тут:

У Рівному хочуть збільшити площу школи. Приєднають клуб

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень