Від обстрілів російських фашистів загинув чоловік, що пережив два концтабора і Голодомор

Борис Романченко жив у Харкові

У Харкові від обстрілів загинув Борис Романченко. Колишній в'язень нацистських концтаборів не пережив навали «руского міра». 

У квартиру 96-річного Бориса Романченка на Північній Салтівці влучив снаряд. 

- Потрапив снаряд у квартиру, згоріло повністю все. Залишилися тільки кістки на панцерній сітці ліжка, як він і лежав. У тій квартирі на Салтівці прожив понад 30 років, останнім часом жив сам. Я пропонувала йому виїхати, але він відмовлявся. Він погано ходить, погано чує, не погодився їхати, — розповіла Юлія, онука Бориса.

Через те, що Північна Салтівка — під обстрілами, рідні не могли забрати останки дідуся. Приватні органіації у Харкові зараз просять за поховання 23-25 тисяч гривень, ще 5 - щоб забрати тіло. Поховати Бориса Романченка допоможе міськрада. 

Борис Романченко пережив Голодомор, був в'язнем кількох концтаборів. Чоловік перебував у концтаборі Дора, звідки дивом втік, а потім опинився у Бухенвальді.

Про його смерть у Twitter сповістили меморіали Бухенвальд та Дора-Міттельбау.

Борис Романченко їздив до Німеччини, там його зустрічали з почестями. На його честь у Німеччині є пам'ятник перед музеєм.

- Багато чого розповідав, багато історій. Є його рукопис, щоправда, не знаю, чи зберігся він у батька, чи ні. Книжку дідусь видавати не планував, просто хотів, щоб після нього лишилась якась пам'ять - каже Юлія.

Джерело: Суспільне Харків

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень