Вибити око пробкою від шампанського: які у вас шанси на цей Новий рік

Тобто небезпеку несе не сам алкоголь, а саме пробки

За статистикою близько 20% усіх травм очей, отриманих у новорічні свята, відбувається саме через пробки від шампанського чи ігристих вин. У деяких країнах, де ігристе вино популярніше, цей відсоток може підійматися до 70%.

Фахівці пояснили, що тиск у пляшці ігристого втричі вищий, ніж у колесі автомобіля. При неакуратному відкриванні пробка вилітає із пляшки з початковою швидкістю до 80 кілометрів на годину. В середньому швидкість вильоту корка складає від 40 до 100 км/год.

 

Це, безумовно, небезпечно не тільки для очей, пробка легко може залишити шишку на лобі або синці, розбити шибки меблів або люстру. Однак для очей це особливо небезпечно, оскільки пробка може частково позбавити зору.

Офтальмологи рекомендують завжди охолоджувати ігристі вина перед відкриттям, це значно знижує швидкість пробки. Не варто сильно трясти пляшку, навіть якщо ви хочете відкрити її зі звуком та піною, це загрожує неконтрольованим вилітанням пробки.

Англійські лікарі вбачають у цьому настільки велику проблему, що планують змусити виробників за допомогою законодавства наносити на етикетку попередження про небезпеку відкриття пляшок із шампанським.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень