«Ви в розшуку»: що треба знати про маніпуляційні листи від ТЦК?

Пояснення адвоката

В Україні почала ширитись інформація про те, що ТЦК та СП можуть оголошувати призовників у розшук, якщо ті не зʼявилися у військкомат.

Про це розповів адвокат Роман Сімутін.

Правознавець зазначив, що на папері немає жодних вихідних даних і адресований він начальнику поліції. Однак, цього людина не помічає, бо першою бачить фразу червоним кольором: «Увага, розшук».

У такій ситуації мозок просто припиняє критично мислити, може виникнути важке дихання та шалене серцебиття.

- Здорові люди переживуть. А як буде почуватися літня жінка або людина, яка просто винаймає квартиру, яка чула про розшук лише з телевізора, - зазначив експерт.

Адвокат зазначив, якщо ви або ваша рідня знайшли подібний папірець, то це означає лише одне - вас внесли до бази «Оберіг» як особу, яку порушує законодавство про мобілізацію. Також з великою ймовірністю поліція також внесла вас до бази «Армор».

- Чи отримували ви повістку, чи ні - байдуже, ви в розшуці, - додав експерт.

ТЦК може звертатися до поліції з метою розшуку, затримання і доставлення громадян, які ухиляються від військового обов’язку. Однак, це підміна понять, адже насправді текст має звучати так: ТЦК може звертатися до поліції для встановлення місцеперебування та супроводження до ТЦК.

Тобто працівники військкомату не можуть оголосити призовника в розшук - у них на це просто немає повноважень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень