Ви тільки шкодите: чому не треба відкривати дверцята машинки після прання

Майстри про це не розказують

Зазвичай ми звикли лишати відкритими дверцята пральної машинки, аби вона не накопичувала в собі затхлий запах. Однак виявляється так робити не треба.

Сучасна техніка має вентиляцією, тож дверцята можна закрити. Крім того, відкриті дверцята можуть спричинити несправність.

Провисання дверцят

Це може виникнути через те, що вони досить важкі. Петлі, які скріплюють дверцята з корпусом зроблені з алюмінію. Тому, якщо довго тримати люк пральної машинки відкритим, він починає провисати.

Дверцята більше не блокуються

Провисання дверцят тягне за собою наступну проблему. Здатність машинки блокувати люк і засувки можуть порушитися. Також може деформуватися і ущільнювач завантажувального люка.

Як запобігти несправності?

Щоб провітрювати барабан пральної машинки, необов'язково весь час тримати дверцята відкритими. Запах затхлості може з'явитися навіть у відкритому люку, бо разом з залишками води засихають і забруднення барабана.

Також потрібно закривати і машинки з вертикальним завантаженням, бо в кришці за час прання накопичується конденсат. Якщо кришка буде відкрита, то волога потрапить на петлі, в результаті чого відбудеться корозія пружин.

Якщо все ж кортить залишити щось відкритим, краще закрийте дверцята, а відкрийте відділ, куди додають миючі засоби. Таким чином зайва волога з барабана теж вийде. 

Джерело: Ukr.Media.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень