Ви будете здивовані: НБУ назвав найнадійніші банки України

Доволі неочікуваний рейтинг

Майже кожен українець має рахунок у банку. Тож кожен клієнт хоче, аби його гроші були під надійним захистом. Проте безпека банків під час повномасштабної війни похитнулася. Частина клієнтів не змоги повертати кредити, через це не всі фінустанови витримали таке навантаження.

Як вибрати надійний банк

Клієнт, коли оформляє депозит, хоче отримати гарантію, що він завжди зможе отримати свої гроші назад. Тож перед тим, як покласти свої кошти на рахунок у банк, треба обрати найнадійніший, каже член Ради Нацбанку Василь Горбаль:

- Потрібно обирати державні установи, або ті, де держава має частину акцій.

 

Якщо клієнти не повертають банку кредити — це може поставити під загрозу його існування. У випадку з державними установами такі ризики відсутні, адже докапіталізацію проводить Уряд.

Зі слів Горбаля, найбільш надійними зараз є Ощадбанк, ПриватБанк, Укргазбанк та Укрексімбанк. 

- Якщо буде потреба капіталу, держава ухвалюватиме ці рішення без того, щоб хвилювати вкладників, – пояснює Горбаль.

Багато хто очікував побачити в цьому переліку Монобанк, який вже має чи не найбільшу кількість клієнтів. Проте поки експерт не може віднести його до рейтингу найнадійніших.

Інформація про банкрутство банків — це фейк

Наразі поширюють інформація, що банки готуються до банкрутства. Експерти заявляють, що цей фейк. Це – нагнітання з боку росії, яка хоче дестабілізувати суспільство, змусити людей панікувати, забирати свої вкладення та ще більше розхитувати економіку держави.

Джерело: gsminfо

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень