Верстати без захисту, або Як на Рівненщині інспектували аграрний коледж

І виявили порушення

У Мирогощанському аграрному коледжі немає відповідальних за безпеку. Про це пише прес-служба управління Держпраці у Рівненській області:

Невтішними є результати планової перевірки дотримання вимог охорони праці та промислової безпеки, яку здійснили фахівці Управління Держпраці у Рівненській області.

Заклад має чотири відділення, в тому числі: «електрифікація», «механізація», технологія». Практична частина навчального процесу вимагає складного виробничого обладнання.

 

Зокрема фахівці Управління Держпраці виявили:
Роботодавець не забезпечує працівників ЗІЗ відповідно до норм та колективного договору. В корпусі лабораторно-практичних занять №1, де учні здобувають професійні навички, встановлені верстати, на які відсутня експлуатаційна документація.

 

Універсальний деревообробний верстат не оснащений належним чином. Робоча частина ножового валу не закрита автоматичним огородженням. На заточувальному верстаті відсутні захисні пристрої (екрани), зблоковані з пуском верстата.

В навчально-виробничій майстерні знаходиться переносний трубковідрізний верстат, виконаний за раціоналізаторськими пропозиціями без наявної експлуатаційної документації на нього.
Не проведено періодичне опосвідчення стану безпеки електроустановок котельного обладнання, каналізаційно-насосної станції та свердловини.

Є суттєві порушення в газовому господарстві коледжу, зокрема в котельні. Не обладнана належною системою вентиляції каналізаційно-насосна станція (КНС) закладу.

 

Зруйнована сходова клітка в приймальній камері КНС, у зв’язку з чим перед дверима немає майданчика для обслуговування. Однак, двері в цю камеру не зачинені на замок, що вкрай небезпечно для персоналу.


Немає випробуваних засобів захисту від ураження електричним струмом: діелектричних рукавиць, покажчиків напруги до 1000В, інструментів з ізолювальним покриттям.

Керівництво коледжу отримало припис – усунення порушень триває. Якість виконання припису інспектори перевірять позапланово.

Як з’ясували інспектори, в коледжі не призначено відповідальних посадових осіб, які вирішували б питання охорони праці в структурних підрозділах і не допустили б такої кількості порушень.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень