Верховна Рада залишила рівненський бурштин поза законом (ІНФОГРАФІКА)

Законопроект про легалізацію видобутку бурштину провалипи

Верховна Рада України провалила законопроект №1351-1 щодо врегулювання ситуації з бурштином на Рівненщині. Він мав удосконалити правове регулювання відносин щодо видобування і реалізації бурштину.

У разі ухвалення законопроекту нелегальний видобуток бурштину місцевими мешканцями мав спрямуватись у законне русло. Це призвело б до наповнення місцевих бюджетів та зайнятості населення.

За прийняття закону проголосували всі рівненські депутати, але більшість народних обранців його не підтримали. Тому проект не набрав достатньої кількості голосів та був відхилений. Головну відповідальність за провал законопроекту несуть провідні фракції Верховної Ради, говорить нардеп від фракції «Батьківщина» Сергій Євтушок:

Повну відповідальність за провалення законопроекту лежить на двох провладних фракціях - це БПП (Блок Петра Порошенка) та «Народний Фронт».

 

Очевидно, що така ситуація в цій тіньовій індустрії влаштовує нинішню владу. Адже мільярдні обігові кошти осідають в кишенях тих самих корупціонерів, які кришують ці речі. 

Нардеп каже, що слабкою стороною законопроекту були недопрацювання. Таким чином, депутатам, які зацікавлені у нелегальному бурштиновому бізнесі, вдалося залишити усе на своїх місцях.

Вони навіть не голосували за те, щоб винести питання на наступне читання, говорить Сергій Євтушок. Проте, вже на подальших пленарних засіданнях депутати новим законопроектом спробують легалізувати старательську діяльність, щоб унормувати ситуацію на півночі Рівненщини.

Депутат міської ради Рівного, Назарій Поліщук у своєму Фейсбуці поширив інфографіку, щодо голосування за цей законопроект народних депутатів з Рівненщини.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень