Вербна неділя 2024: на яку дату випадає свято?

Цього року свято буде пізнім

Благодатне свято, що віщує Великдень - Вербна неділя, також відоме як Вхід Господній до Єрусалиму, є одним із найшанованіших і найсвітліших свят у православному календарі.

Воно знаменує переможний вступ Ісуса Христа до Єрусалиму незадовго до його страждань та Воскресіння. Вербна неділя припадає за тиждень до Великодня і традиційно відзначається на шосту неділю Великого посту, тобто час духовного очищення та оновлення.

Дата Вербної неділі у 2024 році випадає на 28 квітня.

 

Традиції свята

Центральною традицією Вербної неділі є освячення гілочок верби у церкві. Верба, яка розквітає ранньою весною, символізує життя, оновлення та перемогу добра над злом. 

Освячені гілочки верби відіграють важливу роль у народних повір'ях та ритуалах. Їх зберігають удома протягом року як символ захисту та благословення.

Гілки верби розміщують біля ікон, у коморах та інших частинах будинку, щоб відганяти злих духів та приносити удачу.

Заборони на Вербну неділю

Як і в інші великі церковні свята, у Вербну неділю заведено дотримуватися певних заборон:

  • Не можна займатися тяжкою фізичною роботою, прибиранням або іншими домашніми справами. Натомість час слід присвятити молитві, читанню духовної літератури та відвідуванню богослужінь.
  • Неприпустимі сварки, конфлікти, злі думки та вчинки.
  • Вербна неділя - день миру, прощення та взаємної поваги
  • Слід утриматися від надмірних веселощів і рясного застілля. У це свято важливо дотримуватися духовної чистоти та піднесення.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень