Величезний штраф «привіз» водій фури з Рівненщини своєму роботодавцю (ВІДЕО)

Бо перевищив дозволену норму вантажу

Вантажний автомобіль зупинили у вівторок, 26 вересня, фахівці Укртрансбезпеки на дорозі Клесів-Михалин-Березне-Антонівка на Рівненщині. І перевірили його вагу у пересувному пункті габаритно-вагового контролю.

Виявилося, що автомобіль важить 59 тонн при нормі - не більше 40 тонн. Тобто перевищення було у 1,5 раза, повідомили з Рівненської ОДА.

Фахівці Укртрансбезпеки викликали поліцію і та виписала водію штраф - 540 грн. Окрім того, поліція затримала його авто до усунення порушення. 

Детальніше Радіо Трек розповів головний спеціаліст відділу держконтролю за безпекою руху на транспорті Укртрансбезпеки Олег Сидоренко:

Цей водій віз відсів на автомобілі з причепом. І мав на вантаж відразу 2 накладі. В одній була вказана вага - 31 тонна, у другій - 29. І коли його зупинили, показував лише одну накладну - у 31 тонну, щоб приховати порушення.

 

Коли ми виявили у нього перевищення, скинув частину відсіву на узбіччя -  у місці, де ремонтують дорогу.

 

За словами Олега Сидоренка, вони склали матеріали про перевищення ваги вантажу. І тепер перевізника, тобто роботодавця водія, і вантажовідправника запросять в Укртрансбезпеку.

На обох буде накладено штраф - по 51 тисячі гривень, тобто загалом перевищення вантажу їм обійдеться у 102 тисячі гривень. 

 

В Укртрансбезпеці кажуть, що це перевищення норми вантажу було найбільшим за останні 2 місяці. А всього учора на цьому пункті вагового контролю вони зафіксували 2 перевищення ваги з усіх 130 перевірених вантажівок. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень