Вечеря-зустріч Зеленського та Меркель тривала понад чотири години, – Офіс президента

Їли-пили-балакали

Якщо судити по цьому фото, то переважно пили воду, каву, чай. І практично не їли

Зустріч президента України Володимира Зеленського і канцлерки Німеччини Ангели Меркель завершилася.

Про це Офіс президента поінформував у Facebook у ніч на 13 липня.

В ОПУ констатували, що розмова, яка відбувалася у форматі вечері, тривала більше ніж чотири години.

Про деталі не повідомили, але анонсували виступ Зеленського на форумі «Україна 30» – планують, що 13 липня президент там розповість, як минула зустріч.

Контекст:

  • Зеленський прибув із дводенним робочим візитом до Німеччини 11 липня. Президент України зустрівся з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром і кандидатом у канцлери Німеччини, прем'єр-міністром федеральної землі Північний Рейн – Вестфалія Арміном Лашетом.

  • Приблизно о 20:00 за київським часом 12 липня Зеленський і Меркель вийшли на брифінг до ЗМІ. Канцлерка пообіцяла, що Німеччина передасть Україні 1,5 млн доз вакцини протикоронавірусної інфекції, заявила про необхідність імплементації «формули Штайнмаєра» в українське законодавство і сказала, що Україна для Німеччини залишається країною для транзиту газу, «навіть у разі, якщо «Північний потік – 2» буде добудовано».

  • Зеленський підкреслював, що «Північний потік – 2» – це велика загроза, яка вміло ховається під маскою економічного проєкту. Президент вважає, що питання цього трубопроводу мають обговорювати на зустрічі лідерів «Нормандської четвірки» і що Україні необхідні гарантії ЄС щодо енергетичної безпеки.

  • Також Зеленський закликав «усі країни» тиснути на Росію, щоб домогтися проведення саміту лідерів «Нормандської четвірки», і виступив за залучення США до процесу переговорів щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень