Вдесятеро більше, ніж торік, або скільки планують витратити на ремонт доріг Рівненщини (ІНФОГРАФІКА)

Надійшло більше державних коштів, а також з'явилось джерело завдяки одному експерименту

На ремонт доріг Рівненщини цьогоріч виділили втричі більше грошей, ніж торік. У 2016-му з Держбюджету наша область отримала близько 50 мільйонів гривень, а у 2017-му витратять понад 150. Також 80 мільйонів дав так званий митний експеримент, а всього від нього розраховують отримати 300 мільйонів.

У Рівненській облдержадміністрації вже склали план, які саме дороги ремонтуватимуть.

За кошти держави ями ліквідують у Заріченському, Володимирецькому та Рокитнівському районах. Там планують покращити шляхи до опорних шкіл, щоб забезпечити учням зручний доїзд. В Острозькому районі відремонтують Здолбунівську об’їзну та ділянку дороги в районі села Милятин, що значно покращить рух автомобілів.

Також обласна влада хоче облаштувати дорогу до Білого озера. Окрім цього планують фактично збудувати шлях від Дубна до Тараканова, яка об’єднає трасу міжнародного значення Київ-Чоп із міжобласною Ковель-Чернівці. Гроші, отримані з митного експерименту, підуть на ремонт траси Рівне-Сарни та відрізку шляху від Рівного до Острога.

Майже всі державні кошти вже розподілили між компаніями, які ремонтуватимуть дороги, розповідає голова Облдержадміністрації Олексій Муляренко:

З державних коштів, тих 158 мільйонів, там 90% тендерів вже провели та визначили виконавців. Ми будемо приїжджати на ремонтні роботи з перевіркою та перевіряти якість доріг.

Муляренко розповів, що це будуть фірми з інших областей. Також Рівненська облдержадміністрація звернулася до Держслужби з безпеки на транспорті з проханням передати для області п'ять пересувних габаритно-вагових комплексів.

За допомогою них слідкуватимуть, щоб на дороги не виїжджав важкий транспорт, під колесами якого руйнується асфальтне покриття. На Рівненщині для цих коплексів облаштують майданчики в селах Нова-Любомирка, Здовбиця та Опарипси.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень