«Треба рівнятися на Китай», - міський голова Рівного про вуличні відеокамери

Торік на їх встановлення надали з бюджету міста 2 мільйони гривень, а загалом Рівному вони обійдуться у близько 5 мільйонів гривень

Міський голова Рівного Володимир Хомко каже, що завдяки такому спостереженню за вулицями міста вчинити злочин буде дуже важко. Адже відеокамери розрізняють не тільки номери авто, а й обличчя людей. І як приклад наводить Китай:

Китайці вже встановили 200 мільйонів відеокамер. Причому в них вони розрізняють вже все. Так далеко зайшли, далі, ніж інші розвинуті країни. Тобто якщо це буде розвиватись далі,  то злочин буде вчинити дуже важко. Тому що завжди можна дізнатись, хто де був, куди рухався. Бо ці камери дозволяють ідентифікувати й обличчя. Я не кажу номери авто, а й обличчя. Більше того, надає можливість аналізувати: ходите ви разом, чи не разом з кимось, групами і т.д. Тобто  у поліції з'являються нові інструменти для підтримання порядку. І ми в цьому зацікавлені.

Міський голова пообіцяв надавати кошти на вуличне відеоспостереження у Рівному і надалі.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень