«Вчителі – не монстри», - ексучениця ліцею Рівненщини, де за лайку на адресу рф засудили учня

Продовження історії про «П....ць російській федерації»

До редакції Радіо ТРЕК звернулася Марія Арабська (Парфенюк) зі Львова. Вона назвалася колишньою ученицею Варковицького ліцею і донькою колишньої вчительки та завуча цього закладу Галини Парфенюк.

Нагадаємо, що це - той ліцей, де нещодавно стався скандал: 9-класник на онлайн-святі Останнього дзвоника на фразу «Слава нації!» вигукнув «П...ць російській федерації!».

 

За це на нього і батьків хлопця подали заяву до суду.  

Ця ситуація викликала сильний резонанс у суспільстві.

Особливо бурхливою була реакція соцмереж, в яких засуджували педагогів.

Мовляв, фразу з матюком на адресу ворога, яка нині звучить повсюдно, сприймати з осудом можуть лише вороги чи сепаратисти.

 

Та й справжні учителі, а не совки, за витівку не повели б хлопця до суду, а розібралися б на місці.

Марія Арабська каже, що дізналася про все це від своєї мами, а також з публікацій у ЗМІ та в соцмережах, і виявила бажання висловити свою думку з цього приводу.

– Мене обурили слова Світлани Сироти з соцмережі, опубліковані на сторінках Радіо Трек. Адже вона не розібралася у ситуації, не поспілкувалася з протилежною стороною - учителями, директором ліцею чи, принаймні, з ювенальною поліцією, адже саме вона подавала справу до суду, а не педагоги. 

 

Вчителі у Варковицькому ліцеї - не монстри і не совки. Тому не треба їх поливати брудом, називаючи учителицями, прихильницями сталінських методів, сепаратистками і т.п. У багатьох з них чоловіки зараз на передовій захищають Україну, тож уявіть, що вони відчувають.  

 

З цим хлопцем в учителів - конфлікт не одного дня через його поведінку. А під час онлайн-свята останнього дзвоника він весь час хамив, вигукував, перебивав, вживав нецензурні слова. Саме тому про це педагоги повідомили керівництву ОТГ. І вже там спільно з ювенальною поліцію вирішили звертатися до суду. 

 

Я хочу, щоб з учителів Варковицького ліцею зняли всі звинувачення. Адже вони - прекрасні педагоги, які виховали чимало хороших людей. Та й суд був на їхній стороні.

 

Нагадаємо, на перший раз за лайку у громадському місці суд не карав хлопця штрафом, а лише виніс зауваження йому та його матері. Своєю чергою, учень визнав помилку, а його мати пообіцяла провести роз'яснювальну розмову із сином.

Від Редакції:

Зазначимо, що ми різними способами намагалися отримати коментар представників закладу та конкретної вчительки, проте зробити це виявилося – неможливим.

Як ми розуміємо, Марія Арабська висловлює позицію саме педагогів, проте ми б вважали за правильне перевести розмову у такій резонансній ситуації у класичний режим «запитання – відповідь».

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень