Вчені знайшли останки Мона Лізи

Італійські дослідники сподіваються що, можливо, знайшли фрагменти кісток жінки, увічненій Леонардо да Вінчі в його портреті під назвою "Мона Ліза"

Єдине, що застумучує вчених, це те, що сучасних технологій недостатньо, аби бути упевненими, що це саме останки Лізи Герардіні. Нагадаємо, наука вважає, що саме вона була дружиною флорентійського торговця шовком Франческо дель Джокондо та позувала Леонардо.

Археологи почали шукати  тіло "Джоконди" три роки тому у монастирі, де вона провела свої останні дні. Сільвано Вінсеті, який очолює італійський Національний Комітет з розвитку історичної та культурної спадщини, заявив, що документація щодо знайденого вченими могильника і наукові тести дозволяють сказати, що вони розкопали останки Лізи Герардіні.

За матеріалами korrespondent.net.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень