Вчені пояснили, чому коти так багато сплять

Є низка причин

Господарі котів могли помічати, що їхні домашні улюбленці дуже люблять спати.

Але чи не вказує це на певні проблеми зі здоров'ям муркотика?

Кіт - нічна тварина

Можливо, пухнастий просто вночі полює на уявних гризунів. Це не дивно, бо раніше коти зазвичай вели нічний чи сутінковий спосіб життя. Тобто, така поведінка домашнього улюбленця може бути обумовлена впливом спадковості.

Заощадження сил

Так, більшість сучасних домашніх котів взагалі не полюють і «добувають» їжу завдяки господарям. Однак, інстинкти змушують тварину думати, що попереду її чекає полювання, а тому намагається накопичити необхідну кількість енергії.

Не спить, а відпочиває

Якщо кіт лежить із заплющеними очима – можливо, це звичайний короткий перепочинок без міцного сну. Ви це можете помітити, якщо у тварини періодично рухаються хвіст або вуха. Подібне вказує на те, що вона слідкує за оточенням і завжди готова до непередбачуваних ситуацій.

Стрес

Якщо котик ховається та менш активний, ніж зазвичай, то це може свідчити про стрес. З останнім він якраз і може боротися завдяки великій кількості сну. Тому, якщо є такі підозри, краще звернутися до ветеринара.

Джерело: Дивогляд

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень