Вчені назвали найнебезпечніший для мозку вид спорту

Не всі активності однаково добре допомагають залишатися здоровим

У Великій Британії провели дослідження Caerphilly Heart Disease Study. Науковці з університету Кардіффа з'ясували, що високий ризик для нормальної роботи нервової системи створює аматорський бокс.

Зауважимо, що про професійний бокс та його ризики уже давно говорить медицина.

Професійні й титуловані боксери у ринзі та на тренуваннях постійно отримують струс мозку.

 

За 5-10 років професійної кар’єри спортсмени мають чимало негативних наслідків. Йдеться про зростання ризиків нейродегенеративних захворювань.

Проте, як з’ясувалося, небезпечний і аматорський бокс. У досліджені брали участь 2500 чоловіків у віці 45-59 років. Деякі з них регулярно займаються боксом. Дослідження тривало 35 років, і його учасники проходили медогляд кожні 5 років.

У підсумку 30% боксерів-аматорів з віком мали порушення когнітивних функцій – уваги, пам’яті, мови та сприйняття.

Натомість у чоловіків, які не займалися таким спортом, подібні проблеми виявляли рідше, тільки у 20%.

Також у боксерів раніше проявилася деменція. Старече недоумство у такої категорії осіб виявляли на 5 років раніше, ніж в інших учасників дослідження.

Науковці однозначно будуть продовжувати дослідження й надалі. На переконання професора Елвуда, це може покращити здоров’я майбутніх поколінь.

Дуже багато людей як мінімум у дитинстві займаються різними єдиноборствами. І навіть цього може вистачити, щоб збільшити ризик проблем до похилого віку, - каже професор Елвуд.

 

Джерело GSMinfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень