Вас дратує, коли інші плямкають під час їди? Це означає, що…

Вчені нарешті пояснили, в чому причина

Кадр із серіалу "Сімпсони"

Вчені з Університету Ньюкасла пояснили, чому деяких так дратує звук чужого плямкання і хлюпання. Виявилося, у таких людей зв'язок між двома зонами мозку міцніший, ніж в інших. Одна з них обробляє аудіосигнали, друга - управляє рухами м'язів рота і горла (премоторна кора), пише The Guardian.

Чутливість до деяких звуків називається мізофонією. Є три типи реакції на тригер: основна - лють, а також огида і тривога.

Сканування мозку людей з мізофонією показало, що їхня премоторна кора дуже активно реагує на неприємний звук і намагається змусити організм жувати й ковтати. Це реакція гіпервідзеркалювання. Повної активації м'язів не відбувається, це і змушує людей дратуватися.

Їм здається, що звук нібито вдерся в їхню голову.

Деякі учасники дослідження намагалися повернути собі контроль над відчуттями, імітуючи жування і ковтання.

Вчені вважають, що результати їхньої роботи допоможуть в лікуванні мізофонії, яку традиційно розглядали як порушення процесу обробки звуків.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень