Вартість борщу в Україні знову зросла

Водночас, протягом минулого року найбільше подорожчали м'ясо, молоко та вершкове масло

Впродовж 2015 року ціни на найпоширеніші продукти харчування в Україні постійно змінювались. Тенденція була, головним чином, на зростання вартості харчів. Відповідні дані оприлюднила Державна служба статистики України. У Держстаті проаналізували середні ціни виробників за основними видами харчових продуктів та напоїв у 2015 році, зокрема, на м'ясо, молоко, хліб, вершкове масло та цукор.

Згідно із підрахунком Держстату, середня ціна за тонну м'яса зросла за 12 місяців з 35 тисяч гривень до 40 тисяч, а за молоко – з 7,5 тисяч гривень за тонну до майже 9 тисяч. Схожа ситуація простежується й у випадку із цукром (з 6,5 тисячі до 10,2 тисячі гривень за тонну) та хлібом – цей продукт подорожчав за рік на чверть. Вагоме здорожчання також можна помітити стосовно вершкового масла (з 50 тисяч гривень за тону до 65,5 тисячі гривень).

Також статисти порахували вартість каструлі українського борщу з м'ясом об'ємом 3,5-4 літри. Нині ціна такого наїдку в середньому по Україні - 73,94 грн.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень