Місту на Рівненщині хочуть розширити межі

На 2214 гектарів

У межі міста Вараш хочуть включити територію Заболоттівської сільської ради Володимирецького району. Це село поруч з Варашем, яке колись віддало свою територію Рівненській атомній станції.

Подробиці розповідає депутат Рівненської обласної ради Борис Бірук:

Це тягнеться з 2003 чи 2004 року, коли Жданюк був міським головою. Він пообіцяв громаді Заболоття забрати село до міста Віраш приєднати. І, відповідно, Заборольська сільська рада віддала землю, на якій на цей час розташована атомна станція. І зараз податки зі станції йдуть у  бюджет міста, а не в сільський бюджет Заболоття.

За словами Бориса Бірука, Заболоття треба приєднати, щоб відновити справедливість і виконати колишню обіцянку. А оскільки Вараш  місто обласного підпорядкування, за розширенням його меж доведеться звертатися обласній раді до Верховної Ради.

Борис Бірук сподівається, що приєднання села до Вараша вирішить ще одну проблему у місті – незрозумілість у питанні, хто у Вараші керівник. Бо вірить у те, що до законодавства внесуть зміни і в містах обласного підпорядкування після об’єднання рад проводитимуть перевибори міського голови.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень