Вакцини від грипу у Рівному розкупили менш, як за добу

Дефіцит цих препаратів спостерігається нині по всій Україні

Вакцини від грипу у Рівно у дефіциті. Напередодні наше місто нарешті отримало обіцяні препарати, втім усі їх одразу розкупили. Розповідає начальник відділу нагляду  та профілактики неінфекційних захворювань рівненського обласного лабораторного центру Віктор Мороз :

Вацину привезли ще вчора. 150 доз, наскільки я знаю, отримала ВАТ "Рівнефармація" та 40 доз аптечна мережа ВІСА. Але всю її вже розкупили, вакцини немає. Справжній дефіцит. Дефіцит вакцини не тільки на Рівненщині, але по всій Україні. Така ситуація в потомучному році. Багато х то замовляв наперед, чекав цю вакцину, тому так швидко її розкупили.

Наступні поставки вакцини від грипи у Рівному чекають у період від 10 до 15 грудня. За словами Віктора Мороза, щеплюватися у цей період ще не пізно.

До слова, більшість профілактичних вакцин Рівннещина отримала у серпні – вересні, і на сьогодні охопити щепленями усіх дітей ще не вдалося. Втім, попри цу на Рівненщині було зафіксовано цього року тільки один випадок краснухи, захворюваності на кір зафіксовано небуло. До слова, минулого року наша область уже пройшла пік захворюваності на кашлюк, який нині відзначається в інших регіонах України. За словами Віктора Мороза 90% які перехворіли на кашлюк на Рівненщині не мали щеплень. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень