Вакцину проти сухот не можна використовувати в деяких районах області

Адже там немає препарату для проведення реакції Манту

Складність використання вакцини БЦЖ полягає в тому, відзначає начальник управління охорони здоров’я Юрій Осіпчук, що вводити її потрібно в перші кілька днів життя дитини. Однак, якщо за якихось обставин цього не сталося, перед вакцинацією буде потрібно перевірити дитину на туберкульоз за допомогою Манту. Таку ж перевірку проводять і перед повторною вакцинацією у 7 років. А для цього потрібен спеціальний препарат - туберкулін, що закуповується за кошти місцевих бюджетів. А оскільки не всі бюджети виділили гроші на його закупівлю, то міська влада при розподілі вакцин змушена була звертатися до районних рад з відповідним проханням. Детальніше далі Юрій Оспічук:

Дали рекомендаційний лист. В тих районах та містах, в яких немає туберкуліну, все-таки закупити його, провести обстеження тих діток, яким не робили БЦЖ , а потрібно було робити і вже пройшли терміни, і, все-таки, провести вакцинацію

Щодо інших необхідних вакцин, то їх поки в необхідній кількості в Рівненській області немає.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень