У Здолбунові отруїлося п'ятеро людей

Причиною отруєння став чадний газ

Подія трапилася 7 січня. Тоді до Здолбунівської лікарні із отруєнням госпіталізували сімю із п’ятьох людей. Чадним газом отруїлись 29-річні батьки та троє їхніх дітей – семирічний та п’ятирічний хлопчики та дворічна дівчинка. Ймовірною причиною інциденту фахівці називають чадний газ, який накопичився в квартирі через порушення правил експлуатації газових приладів. Остаточні причини отруєння людей встановить комісія, створена при ТУ Держпраці в Рівненській області. Наразі загрози життю та здоров’ю людей немає.

Фахівці ПАТ «Рівнегаз», які входять до комісії, повідомляють, що причиною отруєння могло стати виникнення зворотної тяги в димовому каналі газової колонки. Оскільки, зі слів мешканців, в помешканні при зачинених кватирках одночасно працювали газова плита, водонагрівач і електровитяжка, встановлена у ванній кімнаті.

Вкотре застерігаємо споживачів природного газу, що встановлювати електровитяжку з вентилятором у приміщеннях, де є димохідні котли і газові колонки, категорично заборонено. У паспорті до електровитяжки зазвичай зазначено, що її встановлення необхідно узгоджувати з газовим господарством. Проте це застереження люди часто ігнорують,

- наголошує технічний директор ПАТ «Рівнегаз» Олександр Ганжа.

 

До того ж, більшість людей помилково вважають, що якщо витяжка і газовий прилад мають різні канали, то це не становить небезпеки. І саме ця помилка може інколи коштувати життя.

До прикладу, кілька років тому двоє рівнян отруїлися чадним газом через електровитяжку, встановлену у туалеті.

На щастя, це отруєння було не смертельним. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень