В Україні пройде три раунди імунізації від поліомієліту

МОЗ має намір перерозподілити й направити вакцини від поліомієліту в регіони протягом одного-півтора тижнів

Міністерство охорони здоров'я має намір провести 3 раунди імунізації з використанням оральної поліовакцини. Про це сказав заступник міністра охорони здоров'я Ігор Перегинець.

"Сьогодні ухвалено рішення й погоджено більшістю учасників оперативного штабу про проведення 3 раундів імунізації в національному масштабі з використанням оральної поліовакцини", - заявив він. Зі слів Перегинця, 2 раунди імунізації будуть проводитися для всіх дітей до 6 років незалежно від того, були вони вакциновані раніше чи ні.

Також заступник міністра зазначив, що, за рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров'я, у третій раунд будуть включені діти віком до 10 років. Імунізація має охопити 95% дітей. За розрахунками МОЗ і ВООЗ, кількість дітей до 6 років, яких має охопити імунізація, становить 3,3 млн. Зі слів заступника міністра, на сьогодні в зоні ризику перебувають 1, 5-1,8 млн дітей.

Перегинець також повідомив, що вакцинація розпочнеться із західних областей України, тому що саме в Закарпатській області були зафіксовані два випадки захворювання. Як повідомлялося раніше, Всесвітня організація охорони здоров'я й Дитячий фонд Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ) закликають батьків прищеплювати дітей для запобігання поширенню вірусу поліомієліту на території України.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень