В Україні зніматимуть мультсеріал про мову

Він називатиметься «Лепетуни»

Волонтерський освітній проект «Мова – ДНК нації» розпочав збір грошей на Спільнокошті. Нині на рахунку ініціативи більше 22 тисяч гривень (потрібно зібрати 220 тисяч гривень).

Ідея створити цікавий і повчальний мультсеріал для малят штибу «Свинки Пепи» виникла ще кілька років тому, а почалося все зі сторінки у Facebook.

«З 2014-го року ми створюємо сучасні безкоштовні інструменти, щоб перетворити нудні правила на цікавинки, а процес вивчення української мови - на гру. Оскільки мріємо, щоб в Україні було престижно знати кілька мов, а говорити українською», - розповідають автори проекту «Мова – ДНК нації».

Кожна серія мультфільму – це буде коротенька історія про родину Лепетунів, з допомогою яких дітки вивчатимуть назви побутових речей, тварин, квітів тощо, а також навчатимуться правильно говорити українською в різних ситуаціях. Мультсеріал публікуватимуть на YouTube.

 

 

Нині на рахунку команди понад 350 зображень з Лепетуном, сучасний сайт для вивчення мови, 18 тематичних вправ і диктантів, перший мобільний додаток для удосконалення української – Mova (iOS, Android), а також 10 тисяч книжок «Українська легко!».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень