В Україні оголосили війну зарплатам у «конвертах». Що підготували урядовці

У Верховній Раді кажуть, що за таким принципом зараз працюють більш як 90% компаній

В Україні збираються вивести з тіні зарплати «у конвертах», зменшити обсяг готівкових розрахунків і домогтися узаконення трудових відносин між працівником та роботодавцем.

Як це планують зробити в інтерв’ю «Главкому» розповів голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Питання про виведення заробітних плат «з конвертів», як зараз працює більше 90% компаній, лежить не лише в податковій чи в адміністративній площині, хоча податкова і є вирішальною.

 

Наприклад, ми з вами як роботодавець з працівником хочемо регулювати відносини: якщо ви не здаєте матеріал вчасно, то я вас штрафую і ви не проти цього. А в межах нашого діючого трудового законодавства ми не можемо цього зробити.

 

Третє – якщо в мене бізнес орієнтований на валюту, я можу сплачувати вам зарплату у валюті, нівелюючи валютні ризики, і при цьому, звісно, не платити податків.

 

Ми повинні зменшувати обсяг готівкових розрахунків у нашій державі, виходити в cashless, треба прийняти новий Трудовий кодекс. Ми повинні припинити війну на Сході, яка генерує величезний обсяг готівки. Тобто це ціла низка заходів, які спрямовані на детінізацію, – розповів очільник профільного парламентського комітету.

Данило Гетманцев. Фото - "Економічна правда"

Нагадаємо, що 8 лютого Кабінет Міністрів схвалив законопроєкт, в якому визначено сім ознак наявності трудових відносин:

  1. виконання особою роботи за конкретною кваліфікацією, професією, посадою за дорученням та під контролем особи, в інтересах якої виконуються роботи;
  2. здійснення регулювання процесу праці, що має постійний характер та не передбачає встановлення особі конкретного визначеного результату за певний період;
  3. виконання роботи на робочому місці, визначеному або погодженому з особою, в інтересах якої виконуються роботи, з дотриманням встановлених нею правил внутрішнього трудового розпорядку;
  4. організація умов праці, зокрема, надання обладнання, інструментів, матеріалів, робочого місця, особою, в інтересах якої виконуються роботи;
  5. систематична виплата винагороди особі, яка виконує роботу;
  6. встановлення особою, в інтересах якої виконуються роботи, тривалості робочого часу та часу відпочинку;
  7. відшкодування поїздок та інших фінансових витрат, пов’язаних з виконанням роботи, особою, в інтересах якої виконується робота.

У разі ухвалення цього закону Верховною Радою, за наявності щонайменше трьох ознак із семи роботодавець буде зобов'язаний укласти з працівником трудовий договір.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень