В Одесі зніматимуть фільм за сценарієм рівнянина

Про події 50-річної давнини, які приховував радянський режим

Фото - rivne1.tv  Микола Кирильчук отримує нагороду на "Коронації слова"

Як ідеться на сайті Одеської кіностудії, нині триває підготовка до екранізації проекту «Світоч свободи» за кіносценарієм Миколи Кирильчука.

Проект став переможцем у відборі сценарної лабораторії «Кіно-Авеню» та отримав спеціальну нагороду «Симпатія Одеської кіностудії» на Міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова-2018» у червні цього року.

Історія заснована на реальних подіях, що відбулись 50 років тому.

5 листопада 1968 року активіст українського національного руху Василь Макух вчинив самоспалення у центрі Києва. Це була акція протесту проти комуністичного ладу, русифікації України та введення радянських військ до Чехословаччини. Жоден радянський таблоїд не написав про цей вчинок. Світ дізнався про нього з іноземних видань, що викликало хвилю підтримки світового співтовариства. Пробудити світ ціною власного життя, довести абсурдність існуючого ладу самопожертвою – таким був вибір Василя Макуха.

Василь Макуха з сім’єю. Саме він став героем проекту "Світоч свободи"

Ось, що про своє знайомство з історією Василя Макухи розповів у Facebook Микола Кирильчук:

Кіносценарій «Світоч свободи» зацікавив керівництво Одеської кіностудії, голова правління Одеської кіностудії Андрій Осіпов зазначив:

Подія відбулась 50 років тому, однак і досі є актуальною. Вперше я ознайомився з роботою рівненського сценариста Миколи Кирильчука як представник суддівської команди конкурсу «Коронація слова-2018».

З того часу ми почали працювати над сценарієм, вирішили виступати як продакшн студія для створення повнометражного фільму. Також підписали договір на екранізацію кіносценарію та співпрацю із літературним конкурсом «Коронація слова».

На мою думку, ця історія може бути цікава не тільки українському, а й європейському глядачеві. Наразі йде робота із пошуку партнерів для створення фільму у копродукції

 Наші новини у Telegram

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень