«Якщо в квартирі забився унітаз?». У Рівному вирішували, що робити з львівським сміттям

Ветерани АТО просять вивозити відходи на сміттєзвалювальний полігон

Рівненські ветерани бойових дій хочуть, аби у Рівне завозили львівське сміття. Звернення з цим проханням вони направили до органів місцевої влади. Сьогодні депутати міської ради Рівного обговорювали це питання на спеціальній комісії, однак не змогли остаточно вирішити, чи допомагати Львову з екологічною катастрофою. Присутні розділились в поглядах на проблему. Так, представники фракцій «Укроп» і «Самопоміч» підтримали прохання спілки ветеранів АТО.

Зокрема запропонували вивезти на рівненський сміттєзвалювальний полігон хоча б одну денну норму львівських відходів, що становить 800 тонн. Це ж пропонують зробити й іншим великим містам України. Таким чином екологічну катастрофу в «місті Лева» відстрочать хоча б на рік.

Тим паче, що Львів звертався до Рівного з проханням допомогти у вирішенні проблеми три місяці тому, зазначив представник «Самопомочі» Ігор Ковалець.

Однак інші представники політичних сил та громадські активісти виступили проти будь-якої допомоги сусідньому обласному центру, адже, як зазначила активістка Любов Українчук: 

Якщо в квартирі забився унітаз, то це проблема лише мешканців цієї квартири.  

Начальник КАТП – 1728 Ростислав Кралюк зазначив, що рівненський сміттєзвалювальний полігон заповнений на 95% і не може приймати надлишок відходів:

Полігон у нас вже на грані заповнення. Якщо ми будемо звозити наше сміття, не говоримо вже про львівське, то термін його експлуатації - 3-5 років. Коли цей термін вийде, нам доведеться шукати нову земельну ділянку.

Начальник відділу держнагляду за санітарним станом у Рівному Сергій Грабовський додав, що рівненське сміттєзвалище технічно не може приймати чужі відходи. В наступному році перевірка полігону покаже, чи зможе він функціонувати ще певний час. Установа зі свого боку не може дозволити приймати сміття з іншого міста. Якщо туди почнуть звозити львівське сміття, то за декілька місяців Рівне спіткає та ж біда, що й Львів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень