В історичному центрі Рівного відкрили дошку Ніколаусу Арндту (ФОТО)

На честь якого перейменували цю частину вулиці

Учора в Рівному відбулося урочисте відкриття анотаційної дошки Ніколаусу Арндту.

Її встановили на стіні будинку на Соборній, 156 з нагоди 90-ї річниці з дня його народження.

 

Ініціатива встановлення дошки належить голові Новоград-Волинської організації національної спілки краєзнавців України Валентину Вітренку. Між іншим, встановили її саме за кошти цієї спілки.

У Рівному ініціативу встановлення анотаційної дошки підтримали міський голова Володимир Хомко та секретар міськради Сергій Паладійчук, який був присутній на її урочистому відкритті.

Відсьогодні вулиця у центрі міста має ім’я Ніколауса Арндта. І з цього дня кожен рівнянин і гість міста зупинятиметься на кілька хвилин, буде задумуватись, хто ж такий Ніколаус Арндт, і буде розуміти, що у цьому місті народилися і жили достойні люди, - наголосив Сергій Паладійчук.

На відкритті також були присутні онуки німецького історика та архітектора Максимільян та Себастіан, а ще - заслужений журналіст України, голова житомирської обласної організації українського товариства охорони пам’яток історії та культури, головний редактор краєзнавчого видавництва «Волинь» Григорій Мокрицький.

Нагадаємо, напередодні на честь мецената і голови німецького краєзнавчого товариства «Волинь» Ніколауса Арндта, який народився у Рівному 19 грудня 1928 року, перейменували частину вулиці в історичному центрі міста.

На початку 90-х років німецький меценат купував обладнання для медичних закладів Рівненщини. Ніколаус Арндт помер у 2016 році.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень