В Австралії коали користуються спеціальними пішохідними переходами

Австралійські сумчасті ведмеді доволі швидко опанували спеціально споруджені для них переходи у штаті Квінсленд

Дослідники вивчили поведінку 72 коал, що живуть поблизу переходів, які влада штату облаштувала в 2010-2013 роках.

Це перше дослідження з ефективності переходів, що стали частиною проекту вартістю 20 млн доларів для запобігання загибелі цих тварин на дорогах.

"Я доволі скептично ставився до можливості навчити коал користуватися переходами", - говорить професор Дерріл Джонс, фахівець з поведінкової екології Університету Гріффіта в Брісбені.

"Перетинаючи дорогу, коали вдавалися до різних прийомів", - говорить професор Сіднейського університету Метью Кроутер. Сам він участі в дослідженні не брав, але вважає його результати дуже важливими.

"Найчастіше вчені фіксують лише зміни в популяції з того чи іншого боку дороги. В цьому ж випадку вони вивчали поведінку окремих коал", - говорить він.

Найбільшою загрозою для коал професор Кроутер вважає втрату природного середовища, і цьому значною мірою сприяють дороги, утворюючи "поля смерті" між місцями існування тварин.

Пан Кроутер вважає, що екодуки - дієвий спосіб зменшити смертність коал і інших тварин, але цей метод потребує ретельного спостереження.

Хоча професор Кроутер і вважає цікавим те, що коали навчилися користуватися дорожньою інфраструктурою, він зауважує, що кмітливість цих тварин часто недооцінюють.

Незважаючи на поганий зір, нагадує вчений, коали мають гарний слух, відмінний нюх і вміють орієнтуватися в просторі.

За інформацією BBC.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень