В Україну може повернутися карантин

Головний санітарний лікар пояснив, за яких умов таке може статися

Впровадження карантину цілком можливе за умов перевищення епідемічного порогу. Йдеться про захворювання на ковід та інші респіраторні вірусні інфекції.

Якщо подивитися по загальних нормах, то карантин під час зимового періоду є цілком можливим. І в багатьох регіонах він застосовувався як у «доковідний» період, так і, скоріш за все, буде застосовуватися навіть і зараз, – каже головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Рівень захворюваності на грип та сезонні респіраторні інфекції зростає з кінця вересня. Ігор Кузін пояснює, що зазвичай локальні протиепідемічні заходи зводилися до закриття шкіл – дітей відправляли додому на два тижні, після чого вони поверталися до навчання. Це дозволяло зменшити рівень інфікування підлітків, дітей, поширення вірусу у колективах. Заступник міністра зазначив, що після видалення коронавірусну з груп особливо небезпечних інфекційних захворювань та скасування загального карантину в Україні, ця норма є єдиною працездатною.

Тобто, якщо перевищується епідемічний поріг (а він рахується сумарно ковід + грип + інші респіраторні вірусні інфекції), в такому випадку за рішенням місцевої влади можуть бути застосовані локальні протиепідемічні заходи – пояснив Кузін.

Рішення щодо закриття шкіл, маскового режиму та обмеження торгівлі мають приймати місцеві епідеміологи.

Джерело: Главком

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень