В українському Ізюмі московити проводять примусову мобілізацію

Тепер прохід через блокпост можливий лише з військовим квитком

У тимчасово окупованому місті Ізюм, що на Харківщині, російські військові розпочали примусову мобілізацію українських чоловіків.

Про це повідомила уповноважена з прав людини Людмила Денісова.

Тепер прохід через блокпост чоловікам дозволяють лише за наявності військового квитка.

 

Крім того, окупанти вриваються до помешкань жителів Ізюма, де шукають колишніх ветеранів АТО і громадських активістів. Чоловіків також почали агітувати вступати до лав «народної міліції».

Людмила Денісова зауважила, що примусова мобілізація на окупованих рф територіях є порушенням статті 51 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.

Вона суворо забороняє окупаційній державі змушувати осіб, які перебувають під захистом, тобто тих, хто опиняється під владою сторони конфлікту або окупаційної держави, громадянами яких вони не є, служити в її збройних чи допоміжних силах.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень