В Україні випустили пам'ятну монету, присвячену відомій співачці

Вартість однієї монети – 117 гривень

Відсьогодні українці можуть придбати нову пам'ятну монету, присвячену відомій співачці Соломії Крушельницькій. Національний банк України випустив сувенірну монету до 150-ліття від народження співачки.

Номінал сувенірної монети — 2 гривні. Діаметр — 31 міліметр, а вага — 12, 8 грамів. Її випустили тиражем 30 тисяч штук у сувенірній упаковці.

 

Вартість однієї пам'ятної монети — 117 гривень.

На аверсі монети розмістили зображення Соломії Крушельницької у сценічному образі Аїди, поруч — стилізовані куліси, оздоблені декоративним орнаментом.

На реверсі — портрет співачки, праворуч від нього — стилізоване крило метелика, що символізує найвідоміший сценічний образ в опері «Мадам Баттерфляй».

Ця сувенірна монета є 169-ю в серії «Видатні особистості України» та найчисленнішою монетною серією.

Соломія Крушельницька — українська оперна співачка, яка народилася 16 листопада 1872 року у теперішній Тернопільській області. Її ще за життя було визнано найвидатнішою світовою співачкою.

Джерело: НБУ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень