В Україні рідкісні 5 копійок продають за величезні кошти: як виглядає цінна монета? (ФОТО)

Така може бути й у вас

Чоловік з Харкова продає рідкісні 5 копійок за великі гроші. В описі до лота продавець зазначив, що монета має певні особливості, одна з яких - рідкісний брак. Цей дефект, який дуже цінують нумізмати, має власний «код» - 2БАм.

Монетку карбували у 1992 році. Вона отримала декілька дефектів, які можна не помітити одразу. Однак саме завдяки таким деталям ця монета така цінна.

Якщо придивитися, то можна помітити, що середній зуб тризуба не широкий, а гострий та вузький. А на даті карбування відсутній характерний «хвостик». Окрім цього, у монети досить дрібна насічка на гурті.Рідкісні 5 копійок продають за величезні кошти: як виглядає цінна монетка

Початкова вартість лота на аукціоні була мінімальною. Власник оцінив 5 копійок в 1 гривню, бо знав, що згодом нумізмати почнуть підвищувати ставки. Нині вони зросли майже до 17 тисяч.

При цьому аукціон ще не завершено, за лотом спостерігає 91 людина, а тому вартість монети може зрости ще більше. Екземпляр у чудовому стані, його не реставрували, що також впливає на підвищений інтерес нумізматів.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень