В Україні порахували, як треба підняти тариф на електроенергію

Це спровоковано черговими обстрілами окупантів

Тариф на електроенергію може злетіти на 32%. І нові ракетні удари окупантів щоразу призводять до активізації розмов про збільшення тарифів. Відновлювати пошкоджені об’єкти енергосистеми українцям доведеться власним коштом, впевнений голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко. 

За його словами, у Європі відновлення, капітальний ремонт та модернізація об'єктів енергетики проводиться лише за державні гроші. Це гроші з бюджетів різних рівнів та кошти фінансових компаній. В Україні  ж розв'язання проблеми покладають переважно на плечі споживачів. 

Якщо й надалі будуть такі проблеми, що для ремонту вони бачать, що треба підіймати тарифи на електроенергію. І в середньому вони планують підняти десь до 3,5 грн, - каже Олег Попенко.

Серйозні наслідки для наступного опалювального сезону можуть мати й удари по газотранспортній системі.  І необхідно якнайшвидше вживати заходів щодо посилення захисту газових сховищ, адже Україна закачує газ до сховищ, а взимку ним користується. Тож щоб попередити ймовірні проблеми – їх треба убезпечити. 

Поки, до завершення опалювального сезону тарифи на світло залишаються незмінними – йдеться про 2,64 грн за кіловат. Уряд може наважитися підняти цей тариф на 32%,  і тариф складатиме близько 3,5 гривні за кіловат. 

Джерело: today.ua

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень