В Україні почали мироточити ікони: священники пояснили, що це значить (ВІДЕО)

Мироточивість як чудесне явище відоме Церкві ще з перших років християнства (с)

У різних куточках України після повномасштабного вторгнення рф-ії почали мироточити ікони. На сьогодні відомо про Рівненщину, Чернігів та Львівську область.

У Чернігові замироточили відразу три ікони

У Чернігові, який постійно обстрілюють російські окупанти, замироточили одразу три ікони. Місцевий священник вважає це добрим знаком, повідомляє місцевий журналіст Василь Чепурний:

– В Катерининській церкві замироточили багато ікон, що підтвердив настоятель храму, секретар єпархіального управління о. Роман Кіник.

 

Щоправда, він дивується, чому зараз цьому надають такого виняткового значення, адже ікона св. Меркурія Бригинського на його раці мироточить уже 3 місяці, – наголошує журналіст.

Він додає, що краплі мира з'явились на Троїцько-Іллінській іконі, на копії Дубенської ікони (навіть на літографії, тобто на папері - така ікона у вівтарі) і на іконі Вифлеємської Божої Матері.

В останньому випадку – це єдина ікона, на якій Мати Божа посміхається, тому це варто розцінювати, як добрі знаки і як свідчення, що Бог з нами - зауважив отець Роман, який не покидає храму.

Ікона Матері Божої замироточила і на Львівщині

Раніше у ПЦУ повідомили, що ікона Матері Божої також замироточила і під Львовом. Настоятель храму Собору Пресвятої Богородиці, протоієрей Михайло Пасірський розповів, що ікона мироточить вже майже 1,5 місяця, але останнім часом миро стало просто-таки литись, зокрема, проявляється з очей Богородиці.

– Мироточивість як чудесне явище відоме Церкві ще з перших років християнства, а численні факти мироточивості мощей святих та ікон були підтверджені протягом всієї історії Церкви.

 

Достеменно науковці й досі не можуть пояснити диво мироточення, так само, як і час, місце чи, власне, ікону, яка виявляє це надприроднє чудо. Але дослідники, історики та священники сходяться на думці, що таке явище виникає не просто так, а на певну пересторогу, – кажуть у ПЦУ.

Протоієрей Михайло Пасірський вважає, що мироточивість ікони Пресвятої Богородиці на Львівщині – це добрий знак. Мовляв, чекаємо позитивних змін, «бо коли ікона кровоточить, то передвіщає біду, а мироточить – значить, на добро і підтримку», наголошує духовник.

Рівненщина - замироточила Голгофа

Нещодавно стало відомо, що на Рівненщині у Свято-Покровській церкві замироточила голгофа. Місцеві ринули до храму, аби на власні очі переконатися, що сталося чудо, повідомляє ITV.

Як трактують таке явище у період війни та що думають про це прихожани - далі у сюжеті.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень