В Україні обмежили продаж алкоголю і цигарок

Нові правила запрацювали 1 вересня

З 1 вересня запрацював закон, що забороняє продаж алкоголю та цигарок у магазинах дьюті-фрі. Обмеження стосуються цигарок українського виробництва, а також обмежать продаж алкоголю і закордонних цигарок. Нововведення впровадили, аби знизити контрабанду таких товарів та продаж фальсифікату. Відповідний закон підписав президент України. 

Також цим документом запроваджено ліміт на продаж інших цигарок і алкоголю в одні руки. Закон набуває чинності з 1 вересня, – повідомляють на сайті Верховної Ради.

Ініціатори нововведень впевнені, що це збільшить надходження до бюджету на 5-7 млрд грн на рік. Адже впроваджена заборона ускладнить збут підробних цигарок. 

Щодо алкоголю та цигарок, вироблених за кордоном, то їх продаватимуть лімітовано. Одна особа матиме змогу придбати лише 1 л міцного алкоголю та максимум 2 пачки цигарок на добу. На алкоголь міцністю менш ніж 22% діятиме ліміт у 2 л. 

На порушників обмежень очікують чималі штрафи. Санкції становитимуть від 800 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. У гривнях ця сума становить 13 600 – 17 000.

Також законопроєкт передбачає повну заборону на імпорт тютюнових виробів з Білорусі. Це положення діятиме до кінця воєнного стану. 

Джерело: gazeta.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень