В Україні можуть скасувати ледь не половину ліцензій для бізнесу

Щоб спростити життя

Мінекономіки пропонує уряду скасувати для бізнесу частину дозволів, ліцензій, декларацій, погоджень та ін. Загалом 47% дозволів і ліцензій.

Таке безпрецедентне рішення має на меті суттєво розширити економічні свободи в Україні й стимулювати розвиток підприємництва. Відповідне рішення було ухвалено на першому засіданні створеної міжвідомчої комісії з дерегуляції 26 січня 2023 року, - повідомляє Мінекономіки.

На їх переконання, вільне регуляторне середовище - надзвичайно важливий чинник економічного зростання. Адже Україна поставила за мету за десять років зробити стрибок від перехідної економіки до економіки, що розвивається. Дерегуляція - це один з кроків до цього. Частину дозволів і ліцензій ліквідують, решту планують суттєво спростити.

Прикладів, де можна спростити умови ведення бізнесу, безліч. Наприклад, у сфері трудових відносин та безпеки праці зараз діють такі архаїчні норми, як необхідність погодження з Держпраці Інструкції про порядок прибирання пилу у виробничих приміщеннях або Графіку аналізу повітря на робочих місцях на запиленість і загазованість. Пропонується скасувати подібні норми, що створюють зайві перепони для нормальної роботи бізнесу, - пояснили в Мінекономіки.

Зазначимо, що міжвідомчу робочу групу з питань прискореного перегляду інструментів державного регулювання господарської діяльності створили в уряді 13 січня 2023 року.

Джерело: Економічна правда 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень