В Україні дефіцит електроенергії. Роботу яких приладів треба обмежити

Особливо з 19:00 до 22:00

Енергосистема України працює в умовах дефіциту. Про планові знеструмлення у містах наразі не йдеться, втім «Укренерго» закликає економити ресурс.

Причину дефіциту вже добре відомі українцям: пошкодження ТЕС, ГЕС, планові ремонти на АЕС і підготовка мережі до роботи взимку.

Укренерго радить українцям обмежити споживання електрики та не вмикати потужну побутову техніку в такі години:

  • вранці – з 8 до 11 години;
  • увечері – з 17:00 до 23:00.

Це дає змогу зменшити навантаження на магістральні мережі. Крім того, перенесення використання енергомістких приладів на час з 23 години вечора до 7 ранку дозволить суттєво економити на платіжках. Для цього потрібно встановити двозонні або тризонні лічильники.

Економія електроенергії в пікові години – які прилади потрібно вимкнути

  • кондиціонер;
  • бойлер;
  • пральну машину;
  • електроплиту;
  • традиційні лампи розжарювання (альтернатива – замінити на LED).

Електрочайники

Українців закликають відмовитися від електрочайників, та гріти воду на газу, там де це можливо. Якщо іншої можливості немає – то пам'ятайте, для економії електроенергії в чайник треба наливати стільки води, скільки треба використати за один раз.

Кондиціонери

Кондиціонер не потрібно постійно вмикати та вимикати. Річ у тому, що найбільше електроенергії він споживає під час первинного охолодження повітря до встановленої температури. Тому в межах літньої економії логічно використовувати кондиціонер з 11 до 17 години й за необхідності вночі після 23 години, не вимикаючи, а відключати тільки на години пік.

Також встановіть ощадний режим роботи кондиціонера. Замість 23 градусів, встановіть 25, це вже суттєво зекономить світло. Вчасно проводьте обслуговування кондиціонера.

Холодильник

Цей прилад вимкнути не вдасться. Тож пам'ятайте правила ощадливого користування:

  • ставити в холодильник продукти охолоджені до кімнатної температури;
  • уникати непотрібного відчинення дверцят, не залишати їх надовго відчиненими;
  • залишати вільний простір для циркуляції прохолодного повітря, це дає змогу зберегти температуру та мінімізувати включення режиму активного охолодження;
  • використовувати акумулятори холоду, сухий лід або пляшки із замороженою водою, щоб холодильник довше «тримав холод», не включаючись на охолодження (потрібно регулярно оновлювати «запас» у камері).

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень