В одному з басейнів Рівного виявили небезпечну бактерію

Втім, вберегтися від неї можна

Фото ілюстративне, з відкритих джерел
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Синьогнійну паличку виявили в одному з басейнів у Рівному. Про це повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

За словами фахівців, бактерія любить вологе середовище та виживає навіть в хлорованих басейнах, адже має здатність створювати захисну плівку, «рятуючись» від дезінфекційних засобів. Однак живе вона не лише у воді, синьогнійну паличку можна підчепити й на будь-який сухій поверхні.

Виконувачка обов’язків завідувача баклабораторії відділу дослідження біологічних факторів обласного центру контролю та профілактики хвороб Ірина Подвишенна розповіла, що синьогнійна паличка може входити до складу нормальної мікрофлори шкіри людини, кишківника, не викликаючи ніяких захворювань.

Втім, при наявності в організмі будь-якого хронічного захворювання, а також в разі імунодефіциту  синьогнійна паличка здатна викликати захворювання шкіри, легень, серця, кісток, очей, вух та сечовивідних шляхів:

  • синдром зеленого нігтя. Він може з`явитися після відвідування манікюрного кабінету, якщо інструменти були нестерильними;
  • синдром «гарячих рук-ніг» – після відвідування гідромасажних ванн, джакузі, якщо там перебуває цей збудник;
  • інфекції пірсингу, якщо майстер використовує нестерильні інструменти;
  • фолікуліт «гарячої ванни» (запалення волосяних фолікулів);
  • вушні інфекції («вухо плавця» – зовнішній отит, якщо в басейні є збудник);
  • очні інфекції, особливо при зараженні розчину для лінз.

Як уникнути зараження синьогнійною паличкою?

  • дотримуйтесь правил гігієни при відвідуванні басейнів, джакузі, спа, ванн. Не відвідуйте їх, якщо у вас є якісь рани, подряпини або будь-які захворювання;
  • обирайте таких майстрів манікюру та пірсингу, які суворо дотримуються правил стерилізації та дезінфекції інструментів та проводять їх контроль;
  • ведіть здоровий спосіб життя, дотримуйтесь правил здорового харчування, приймайте антибіотики лише за призначенням лікаря;
  • уникайте стресів, неврозів, депресії та безсоння.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень