В НКРЕКП заявили про «ігри з попитом та пропозицією» на ринку електроенергії. Буде розслідування

Ціна на електрику в неділю обвалилася до історичного мінімуму в 2021 році

Екстрене засідання через ціни на електроенергію провела НКРЕКП. Позачергове засідання скликали через зниження цими вихідними вартості електрики «на ринку на добу наперед». Про це повідомляє «Економічна правда».

Так, у неділю ціна електроенергії на РДН впала до історичного мінімуму у 2021 році – 426 грн/МВт-год, що майже в 3,5 раза нижче від ціни 1 липня.

 

Водночас у понеділок, 5 липня, ціна підвищилася на 18,6% – до 505,68 грн/МВт-год, йдеться у повідомленні регулятора.

Нацкомісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, заявила про ігри з попитом та пропозицією та ухвалила рішення встановити мінімальне цінове обмеження на РДН, нижче якого учасники ринку не мають права подавати цінові пропозиції. Це обмеження діятиме до 8 липня і відповідає останньому тарифу на відпуск електроенергії «Енергоатомом» – 734,9 грн/МВт-год.

Крім того, з метою оцінки дій учасників ринку в НКРЕКП оголосив про початок розслідування імовірного порушення законодавства щодо функціонування ринку електроенергії у вказані дні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень