«В нашому мікрорайоні жінка втопилась», - жителька Херсона про наслідки підриву Каховської ГЕС

Вона каже, що у новинах про катастрофу - багато неправди

Херсон потрібно рятувати, бо станом на вечір вівторка, 6 червня, він був на третину залитий водою, вважає волонтерка, виконавча директорка Херсонської міської громадської організації «Центр Софія» Ольга Цілинко.

Вона жила через річку від мікрорайону Острів у районі Забалка. Її будинок затопило водою після підриву Каховської ГЕС.

 

«Вода дуже швидко підіймається»

Жінка розповіла, що вода у місті дуже швидко піднімається. Вчора ввечері вона сягала 1,7 метра. До того ж спостерігається дуже сильна течія і швидке просування води вперед: за 15 хвилин на 40 метрів. 

У нас дамба вздовж цієї річки, й ми думали, що можна буде закрити зливку. Дзвонили у ДСНС, просили техніку, щоб якось закрити ту зливку. Але нам відповіли, що машин нема. Хоча місяць тому ринок розбирати машини були.

 

Дамба висотою 2,5 метра, по ній йдуть колії від річкового порту до залізничного вокзалу. Туди вода не пішла, а чомусь хлинула у зворотному напрямку саме через нижню зливку.

 

Ольга не виїжджала з міста через обстріли окупантів. Не хотіла лишати напризволяще дім. Тож паски на Великдень пекла на своїй кухні

«Коли я дивлюсь новини, то мені хочеться телефон розбити»

Ольга повідомила, що на її вулиці затопило 250 будинків, а загалом у мікрорайоні - десь до 1000. Затоплений і мікрорайон Східний біля Антонівського мосту. Від цього району до будинку Ольги десь 22 кілометри. І це все заселено.

Тож жінка каже:

Уявіть масштаби катастрофи. Коли я дивлюсь новини, то мені хочеться телефон розбити, бо багато неправди. Такої катастрофи споконвіку ще не було.

 

У нашому мікрорайоні жінка втопилась. Вона погано ходила і не встигла дати собі раду.

 

«Наші будинки залиті ще й фекаліями»

Ольга журиться, що не зможе більше ніколи повернутися у свій будинок, який купили 19 років тому і вкладали у нього душу.

Є версія, що там не можна буде жити, тому що в нашому мікрорайоні немає центральної каналізації, її не могли побудувати з об’єктивних причин. У нас вигрібні ями.

 

Й син, коли приїхав після підриву ГЕС, то загруз у фекаліях. Наші будинки залиті не лише річковою водою, а й вмістом вигрібних ям

 

Зараз Ольга з дітьми мешкає в офісі своєї організації, яка розташована у центрі Херсона. З собою з речей з дому взяли лише документи.

Забрати щось більше не встигли, бо вивозили із затопленої території тварин та одиноких літніх сусідок.

Ті, хто хочуть допомогти Ользі, можуть переказувати кошти на картку 4323 3473 7696 1378; 4149 4993 9918 3985.

Джерело: Факти

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень