Уже не жарт: у Рівному зросте плата за проїзд у тролейбусах і маршрутках

З 1 квітня, яке вважають Днем сміху

пзкіРішення про подорожчання проїзду сьогодні прийняв міськвиконком.

До підвищення плати у тролейбусах у членів міськвиконкому претензій не було. Бо, як пояснив начальник міського управління транспорту і зв’язку Віталій Миронюк, для підприємства «Рівнеелектроавтотранс» суттєво зросла електроенергія та й через низьку зарплату – 5 тисяч 214 грн середня по підприємству – звідти звільняються працівники.

А ось питання підвищення плати за проїзд у маршрутках викликало бурхливе обговорення. Так, член міськвиконкому Василь Царук дорікнув перевізникам неякісною роботою:

У наших баронів-маршрутників нема ніякого контролю взагалі. Скільки я говорив міському голові про це - відповідь: буде GPRS – будуть їздити. Як є GPRS – три-чотири маршрути їздять ввечері, решта – тільки в години пік і все, кидають роботу.

Але Віталій Миронюк пояснив, що причиною вечірніх з’їздів з маршрутів є нестача водіїв, оскільки ті звільняються і їдуть працювати за кордон.

Так, сьогодні на 14 маршрутах після 19-20 години немає жодної машини. За дорученням міського голови депутатська комісія робила аналіз роботи по вулицях Білій, Млинівській, Олексинській. Викликали кожного перевізника. І встає перевізник найбільшої транспортної компанії й каже, що станом на 1 вересня 2017 року у нього було 68 водіїв, а нині залишилося 36. І каже: «Ви мене хоч розстріляйте – я не випущу більше машин». Водій, який відпрацював 10 годин на лінії, не має права далі працювати, бо інакше - кримінальна відповідальність. Тому сказати, що завтра поліпшимо ситуацію, я не можу.  

Член виконкому Людмила Андріюк згадала перевізникам торішню їхню обіцянку поліпшити стан маршруток і якість обслуговування, яка так і не була виконана. Тож, за її словами, від підвищення плати і надалі нічого не мінятиметься. Але член виконкому Надія Гладкевич побачила у підвищенні плюс:

Якщо ми хочемо розвивати міський електротранспорт, то треба, щоб плата у маршрутках була вища, тоді пасажири пересідатимуть на тролейбуси.

Тож і в тролейбусах, і в маршрутках дозволили підвищити плату за проїзд на 1 гривню. Тож з квітня у тролейбусі доведеться платити 3 гривні, у маршрутці – 5 гривень.    

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень