«Усім треба чекати запрошення»: Міністр оборони Умєров розповів про плани мобілізації

Є категорія людей, які почувають себе у безпеці

Міністр оборони України Рустем Умєров вважає, що людей, які хочуть служити своїй нації, набагато більше, ніж тих, які прагнуть уникнути цього. Але не означає, що чоловікам, які виїхали з країни можна уникнути справедливості.

Коли мова йде про можливий призов українських чоловіків, що мешкають за кордоном, це питання справедливості для всіх, «тому що це стосується нашої власної країни». Про це в інтерв'ю Суспільному заявив Рустем Умєров. За його словами, є категорії людей, які міноборони розглядає для призову – зокрема, це чоловіки віком від 25 років до 60 років.

- Якщо ми ухвалимо рішення по категоріях, запрошення надішлемо усім, - пояснив Умєров.

При цьому він зазначив, що у Міноборони мають інформацію про кількість українських чоловіків призовного віку, що нині перебувають за кордоном, і вже «консолідували всі бази даних». Умєров також висловив упевненість, що частина цих чоловіків повернеться в Україну.

- Це моє завдання, зробити все можливе і неможливе в правових рамках, щоб долучити до захисту країни необхідну кількість людей, - підкреслив голова оборонного відомства.

Він уточнив, що наразі цих людей просто закликають пройти облік, після чого їм пропонують різні варіанти в рамках рекрутингу, де можна обрати спеціальність.

- Фокус не на те, як покарати людину, а як надати можливості, щоб у військовослужбовця всі питання по безпеці були зняті. Оце наша мета.

 

Які категорії обмежень будуть запроваджені — це вже колективні рішення, і пропустить це Верховна Рада чи ні, буде залежати від голосування. 

 

Ми розробимо правила гри, які дадуть чіткі відповіді для тих, хто не зможе, не захоче прийняти участь в тому, щоб боронити свою країну, - підсумував Умєров.

Джерело: Уніан

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень