Усі медзаклади Рівненщини хочуть об'єднати

В одну мережу

В рамках реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», обласне управління охорони здоров’я підписало договір з компанією ВалТек на постачання серверного та мережевого обладнання для Центру обробки даних.

Також область має отримати понад 300 одиниць комп’ютерної техніки для створення робочих місць лікарів.

Обладнання дозволить ввести в дію єдиний електронний медичний реєстр хворих на серцево- судинні захворювання в області, що об‘єднає більшість медзакладів Рівненщини.

На Рівненщині вся техніка має бути протягом 3 місяців.

За словами начальника обласного управління охорони здоров’я Юрія Осіпчука запровадження реєстру суттєво покращить якість надання медичної допомоги пацієнтам лікарень, та допоможе лікарям більш точно встановлювати діагнози.

На сьогоднішній день через відсутність єдиного реєстру пацієнтів часто виникають ситуації коли лікарі, приміром, районних лікарень, не мають змоги ознайомитися з історією хвороби пацієнта. Через це часто втрачається дорогоцінний час, а точність діагнозу зменшується. Особливо це актуально при лікуванні серцево-судинних захворювань, коли критичною може стати кожна хвилина.

У свою чергу керівник групи впровадження проекту на Рівненщині Сергій Рибачок зазначає, що закуплене обладнання разом з відповідним програмним забезпеченням, яке для нашої області розробляє ІТ-компанія «Елекс», дозволить об’єднати практично усі медичні заклади області в єдину електронну мережу.

На сьогодні в нашій області не існує єдиної системи обліку хворих. Кожна лікарня маєсвою, власну систему, яка не комунікує з іншими системами. Тому розробляючи рівненський компонент проекту Світового банку ми передбачили створення єдиного реєстру пацієнтів хворих на серцево-судинні захворювання. Він дозволить об’єднати практично усі лікарні області в єдину мережу та наддасть доступ лікарям з районних лікарень та серцево-судинного центру до інформації, якою оперують сімейні лікарі та лікарі амбулаторій.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень