Уряд не планує давати гроші на зарплати вчителів: скільки це коштуватиме для Рівного

Зарплати вчителів рівненських шкіл – знову під загрозою

Йдеться про тих, хто викладає предмети, на яких згідно із нормами класи діляться на групи.

Під час попереднього обговорення проекту державного бюджету на 2018 рік з’ясувалося, що державної субвенції на ці витрати місцевим бюджетам не передбачено.

Про це повідомила заступник міського голови Галина Кульчинська. Тож, це означає, що гроші на зарплату цих педагогів мають знайти у міському бюджеті, говорить Галина Кульчинська:

- У цьому році не передбачено фінансування педагогів, які працюють по групах. Згідно з нормою, якщо у класі понад 28 дітей, то українська мова, англійська мова, інформатика, трудове навчання - клас розбивається на дві групи. Тепер ці видатки покладаються на місцеві бюджети. Це означає, що додатково місто повинно буде знайти близько 40-ка мільйонів гривень на оплату праці вчителям.  

Здебільшого це стосується саме шкіл обласних центрів.

Про ймовірність того, що гроші на зарплати доведеться платити з міського бюджету, стало відомо на початку вересня. Тобто, змінити систему викладання під час навчального року - неможливо.

Галина Кульчинська зауважила, що міський голова Рівного уже звернувся до міністерства освіти, Кабміну і Верховної Ради з цього приводу. Можливо, під час розгляду проекту бюджету уряд все ж змінить своє рішення.

Нагадаємо, що у серпні з бюджету Рівного виділили майже 13,5 млн гривень на підвищення з 1 вересня зарплати працівникам дитсадків, позашкільних закладів та тренерам спортивних шкіл.

Крім того, на фінансуванні з міського бюджету лишаються і ПТУ. Їх утримання вартує близько 60-ти млн гривень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень