Український історик назвав закінчення війни колапсом і навів приклад Другої світової: може бути повтор

Один з можливих варіантів закінчення війни

Попри заяви різних військових експертів жодна сторона у війні в Україні не має достатньо ресурсів для прориву. Воєнної перемоги на фронті не буде і програє та сторона, яка не зможе нести тягар війни, вважає історик Ярослав Грицак.

Можливий кінець війни визначать події, які відбудуться у 2024 році, каже історик. Адже війна стала патовою – жодна зі сторін зараз не має достатніх ресурсів і зусиль для великих наступів і проривів, пише Главред.

Ярослав Грицак зазначив, що це затяжна війна, і вирішення цієї війни є відповідальністю не лише України, а й Заходу.

- Умовно кажучи, ми зараз не в 1939 році, а в 1942. Тоді був Сталінград, тобто початок відкату у другу сторону. І питання, чи ми закладемо цю основу.

 

Було би гріх казати, що це тільки відповідальність України, бо це відповідальність Заходу. Тому що ця війна затяжна, а затяжна війна має свою логіку, – зазначив історик.

Він наголосив, що фронт дуже важливий, але в затяжних війнах також дуже важлива міцність тилу, яка теж визначає подальший хід війни.

- Бо врешті-решт війна не закінчується вирішальною військовою перемогою чи воєнним парадом, а котра сторона не буде мати сил нести тягар війни. І це кінчається колапсом одної сторони, – сказав історик.

Також він додав, що коли Україна має доступ до ресурсів Заходу, то країна-агресорка Росія не має шансів. Але, за його словами, реформуватися повинна не лише Україна, а й сам Захід.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень